LifeStyle
13:17, 31 жовтня 2020 р.
Мумії, відьми та павутиння - п'ять "моторошних" страв на Геловін
LifeStyle
В Україні Геловін, або День усіх святих, - це неофіційне свято. Але готуються до його святкування із кожним роком все ретельніше.
Якщо ви все ж таки вирішили влаштувати 31 жовтня посиденьки із друзями чи родичами, то ось вам декілька дотепних рецептів. Ну не сидіти ж за пустим столом.
Єгипетські мумії
Інгредієнти: 10 сосисок, 300 грам листкового тіста, 50 грам сиру, 20 штук перцю горошком.
Пласт тіста тонко розкатати та нарізати тонкими смужками не більше 1 см за шириною. Сосиску хаотично обмотайте смужкою тіста. Викладіть сосиски на деко, після чого відправте їх запікатися в духовку на 15-20 хвилин. Дайте сосискам охолонути, після чого зробіть їм «обличчя»: виріжте з сиру кружечки і вставте в нього перець горошком. Можна просто зробити очі кетчупом або гірчицею.
Зубаста посмішка
Інгредієнти: 2 червоних яблука, 20 штук маршмеллоу, 100 мл сметани, половина чайної ложки згущувача для вершків, 2 столових ложки сиропу какао або вареного згущеного молока.
Сметану будь-якої жирності змішати в ємності з сиропом какао (або згущеного молока) і згущувачем для вершків протягом 3 хвилин. Має вийти густий крем, на якому будуть триматися зуби і скибочки яблука.
Яблука промити, розрізати на чотири частини, видалити насіннєві коробочки. Нарізати великими часточками. На одну часточку викласти трохи крему і вставити в нього 6-7 зубів-маршмеллоу. Якщо маршмеллоу довгі, нарізати їх ножицями навпіл. Накрити другою скибочкою яблука, щоб вийшла страхітлива посмішка.
Відьмині кекси
Інгредієнти:
50 грам напівсолодкого шоколаду (для кексів),
сік чорносливу - чверть склянки,
борошно – три чверті склянки,
какао-порошок – півсклянки,
сода для випічки - чверть чайної ложки,
порошок для випічки - чверть чайної ложки,
сіль - чверть чайної ложки,
1 яйце
1 яєчний жовток,
пахта - третина склянки,
чверть склянки рослинного масла,
пів чайної ложки ванільного екстракту,
120 грам вершкового сиру,
4 склянки кондитерського цукру,
2 ст. ложки молока,
1 крапля зеленого харчового барвника,
шоколадне печиво - 12 штук,
смажена кокосова стружка - 50 грам (для прикраси) маленькі цукерки - 12 Штук (для прикраси),
кондитерські чашечки для кексів - 12 штук (з паперовими вкладишами).
Для кексів: Нагріти духовку або до 150 градусів. Встановити паперові вкладиші в чашечки для кексів. Покласти шоколад і сік чорносливу в термостійкий посуд, нагріти на слабкому вогні або в мікрохвильовці на низькій потужності до повного танення шоколаду.
Збити борошно, цукор, какао, соду, порошок для випічки і сіль у великій мисці. В іншому посуді збити яйце і додатковий яєчний жовток міксером 2-3 хвилини. Повільно влити пахту, масло, додати ваніль і розплавлену шоколадну суміш, перемішати. Додати борошняну суміш і ретельно все збити.
Залити тісто в кексові формочки, наповнити їх наполовину. Випікати в духовці близько 25 хвилин. Готовність кексів перевірити зубочисткою. Остудити готові кекси протягом 10 хвилин.
Для глазурі: Збити вершкове масло, арахісове масло і сир у великій мисці за допомогою міксера. Поступово додавати кондитерський цукок і молоко, гарненько змішати. Додати харчовий барвник за бажанням. Остудити.
Прикраса: Для капелюха відьми потрібно вирізати центр кожного кексу "конусом-кутом" за допомогою ножа. Покласти глазур "гіркою" по центру кожного кексу, щоб заповнити отвір і зробити обличчя. Поверх глазурі покласти печиво - як основу для капелюхи. Конуси з кексу помістити на печиво, краєчки прикрасити кондитерської посипкою або маленькими цукерками. Використовувати кокосову стружку для волосся і цукерки для очей і носа. Охолоджувати протягом 30 хвилин перед подачею на стіл.
Павутиння на печиві
Інгредієнти:
30 грам гіркого кондитерського шоколаду,
150 грам цукру,
2 склянки вершкового масла або маргарину,
3 яйця
1 чайна ложка ваніліну,
1 склянка волоського горіха,
1 склянка борошна,
200 гзефірного крему,
30 грам напівсолодкого шоколаду.
У каструлі, що стоїть на повільному вогні, розплавити гіркий шоколад і вершкове масло. Прибрати з вогню, додати цукор, розмішати і охолоджувати протягом 10 хвилин. У ще теплу шоколадну суміш влити добре збиті яйця і додати ванілін.
В отриману масу додати борошно і подрібнені горіхи. Тісто має бути напіврідким. Його потрібно рівномірним шаром вилити на змащений жиром деко і випікати в духовці при температурі 180 градусів протягом 30 хвилин, важливо не перепекти.
Корж ще гарячим рівномірно змастити зефірної кремом і швидко охолодити. Розтопити напівсолодкий шоколад, вилити його в щільний пакет, виконати в ньому тонкий отвір і намалювати на поверхні зефіру павутинки. Розрізати прикрашений корж на рівні частини.
Сирні відьмині мітли
Інгредієнти: сир «косичка» (адигейський, солоний або копчений, сулугуні), солона - 1 упаковка.
Сир розділити на товсті «нитки». Кожну товсту нитку руками розберіть на більш тонкі. Чим тонше будуть ниточки, тим пишніше вийде «мітла». Викладіть тонкі нитки сиру на дошку і розріжте навпіл на дві частини.
Навколо соломки обмотайте дві частини хрест-навхрест і зав'яжіть тонкою сирною ниткою. У вас вийде заготовка «мітли».
Смачного!
Якщо ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl + Enter, щоб повідомити про це редакцію
Останні новини
15:08
28 жовтня
14:27
25 жовтня
ТОП новини
live comments feed...