LifeStyle
16:08, 19 вересня 2020 р.
П’ять рецептів «Осіннього супу для дорослих»
LifeStyle
Усі вже знають фразу, що глінтвейн – це «осінній суп» і взагалі головна страва осені.
Вихідні найбільше підходять для того, щоб сходити в магазин чи на ринок, купити усе необхідне, а потім приготувати на вечір смачненький глінтвейн. Тому пропонуємо п’ять рецептів цього напою.
Класичний
Інгредієнти: 750 г. червоного сухого вина; чверть склянки води; столова ложка цукру чи меду; 6 бутонів гвоздики; щіпка тертого мускатного горіха; пара паличок кориці або натерта одна.
Залити водою гвоздику і горіх, кип'ятити хвилину. Зняти з вогню, 10 хв. дати настоятися. У вино додати цукор, підігріти, не доводячи до кипіння. Вилити настій прянощів в гаряче вино.
З апельсинами/яблуками/лимоном
Інгредієнти: 500-700 мл. червоного напівсухого / сухого / солодкого вина;
2 апельсина / півлимона / 2 яблука / усього по половині;
2-3 столових ложки меду або цукру;
По щіпці кориці, мускатного горіха, бадьяну, гвоздики, кардамону.
Відправити спеції в каструлю для нагрівання вина. Все можна використовувати цілим, а мускатний горіх натерти дрібними частинками. Додати обраний фрукт, потім пряно-цитрусову суміш 2 хвилини варити під кришкою на малому вогні. Фрукти можна трохи прим'яти, щоб з м'якоті виділився сік.
Відкинути вміст каструлі на сито і процідити рідину. У пряну воду додати мед чи цукор. Влити в каструлю вино, нагріти до 50-80 градусів. Якщо хочете зробити глінтвейн безалкогольний, можна скористатися яблучним, виноградним соком, каркаде або чорний чай.
Білий
Інгредієнти: 750 г білого сухого вина; 100 г цукру; 1 лимон; кориця, гвоздика.
Лимон порізати скибочками, залити водою, додати прянощі, цукор, довести до кипіння. Додати вино, підігріти.
Кавовий по-французьки
Інгредієнти: 200 мл сухого червоного вина; 1 порція кави еспресо, паличка кориці, кардамон, гвоздика, імбир, бадьян; 2 часточки апельсина, 1 ст.л. цукру.
У каструлю вилити вино, каву, висипати спеції та цукор, додати апельсин. Поставити суміш на середній вогонь, не більше 70-80 градусів. Варити не доводячи до кипіння. Якщо піна зникає, ще означає, що глінтвейн досяг потрібної температури.
Датський ґльоґ
Інгредієнти: 3 л червоного портвейну, 100-200 мл білого рому, 10 шт гвоздики, 4 шт. кардамон, 2 палички кориці, цедра одного апельсина, по 1 стакану ізюму та очищеного мигдаля.
Мигдаль попередньо запарити окропом і очистити від шкірки. Замість рому можна використовувати будь-який інший алкогольний напій. Якщо використовується сухе червоне вино, - додати в мед за смаком.
У каструлі поєднати портвейн, ром, спеції, ізюм та мигдаль, додати цедру. На повільному вогні нагріти, але не дати закипіти.
Якщо ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl + Enter, щоб повідомити про це редакцію
Останні новини
23:53
27 листопада
23:19
25 листопада
08:02
25 листопада
21:23
22 листопада
12:38
22 листопада
live comments feed...