• Головна
  • Літні легкі десерти. П’ять рецептів
13:24, 2 серпня 2020 р.

Літні легкі десерти. П’ять рецептів

Літні легкі десерти. П’ять рецептів

Ми продовжуємо радити вам страви, які легко готувати влітку.

Минулого разу ми вже розповідали про ранкові літні сендвічі та про салати. У цей раз приділимо увагу десертам.

Сирний мус з черешнею

Літні легкі десерти. П’ять рецептів, фото-1

Інгредієнти:

  • шоколад – 50 г;
  • цукрова пудра – 25 г;
  • желатин – 12 г;
  • ванільний цукор – 15 г;
  • кисломолочний сир – 200 г;
  • черешня – 150 г.

Спосіб приготування:

Желатин замочуємо в 8 столових ложках холодної води і залишаємо на 15 хвилин, щоб набряк.

Виймаємо з черешень кісточки.

Сир збиваємо міксером до однорідної повітряної маси. Додаємо до сиру цукрову пудру, ванільний цукор і збиваємо ще раз.

Ставимо посуд з желатином на дуже маленький вогонь і нагріваємо до повного розчинення, але ні в якому разі не кип’ятимо. Розчинений желатин вливаємо в сирну масу. Туди ж додаємо черешню.

Розкладаємо по формах і прибираємо в холодильник на кілька годин.

Готовий мус виймаємо з форми, прикрашаємо шоколадом і цілими ягодами.

Ягідний чізкейк без випічки

Літні легкі десерти. П’ять рецептів, фото-2

Інгрідієнти:

  • 200 г печива (можна взяти класичні крекери)
  • ½ чашки смажених горіхів (мигдаль, кеш'ю, фундук — на вибір)
  • ⅓ ч. л. солі
  • ⅓ чашки рослинної олії (кокосова, мигдальна і т. д.)
  • 250 г вершкового сиру з низьким вмістом жиру
  • 2 чашки нежирного грецького йогурту
  • ⅔ чашки коричневого цукру (можна замінити медом або стевією)
  • 1 ч. л. лимонної цедри
  • 1 ст. л. лимонного соку
  • 5 чашок свіжих ягід (малина, чорниця, ожина і так далі)

Спосіб приготування:

За допомогою блендера подрібнюємо печиво з горіхами і сіллю до стану дрібного помелу. Додайте рослинну олію. Перекладіть тісто в змащену олією форму для випічки, сформувавши руками рівномірну кірку майбутнього чізкейку.

Потім у блендері збийте вершковий сир, йогурт, коричневий цукор, лимонну цедру і сік лимона до однорідного стану буквально 1 хвилину. Викладіть сирну суміш на кірку, обережно розподіливши її рівним шаром по периметру форми.

Накрийте все це кришкою і відправте застигати в холодильнику мінімум на 2 години, а краще — на ніч. Коли чізкейк буде готовий, прикрасьте його зверху свіжими ягодами і розріжте на однакові прямокутні батончики.

Літній ягідний пудінг

Літні легкі десерти. П’ять рецептів, фото-3

Інгредієнти:
½ чашки червоної смородини
½ чашки малини
½ чашки ожини
1 / 3 чашки цукру
2 ст. ложки коньяку
2 ст. ложки полуничного або малинового варення
2 смуги лимонної цедри
½ чашки нарізаної полуниці
білий хліб

Спосіб приготування:

Заздалегідь приготуйте форми для маленьких кексів, застеліть їх кулінарною плівкою так, щоб краї визирали з формочок на 3 см.

Покладіть в невелику каструлю малину, смородину, ожину, цукор, чорну смородину, варення і терту лимонну цедру. Налийте трохи води, доведіть ягоди до кипіння в каструлі. Зменшить вогонь і варіть 2 хвилини, поки ягоди випустять свої соки, але все ще утримають форму. Зняти з вогню, перемішати з полуницею і охолодити до кімнатної температури.

Дієтичний сирний пиріг з ягодами

Літні легкі десерти. П’ять рецептів, фото-4

Інгрідієнти:

Сир кисломолочний 300 г
Ягоди 200 г
Яйця 1 шт.
Манка 2 ст. л.
Сода 0,5 ч. л.
Сметана 1 ст. л.
Мед за смаком

Спосіб приготування:

  1. Змішуємо в глибокій посудині сир з манкою, яйцем, содою. Висипаємо промиті ягоди.
  2. Викладаємо сирну масу  в формочку для запікання. Розігріваємо духовку до 180 градусів.
  3. Відправляємо сирний пиріг в духовку на півгодини.

Мафіни з чорницею

Літні легкі десерти. П’ять рецептів, фото-5

Інгрідієнти:

Борошно
Масло
Розпушувач
Яйця
Молоко
Чорниця

Сповіб приготування:

  1. Розігрійте духовку до 210 градусів. Змастіть маслом 12 формочок для мафінів.
  2. Просійте борошно і розпушувач у велику миску. Перемішайте з цукром.
  3. Вмішайте розм’якшене масло, злегка збиті яйця і молоко. Все добре перемішайте, але не міксером.
  4. Додайте чорницю і акуратно перемішайте. Ложкою викладіть тісто в формочки і печіть 20 хвилин до золотистого кольору. Охолодіть, не виймаючи.

Читайте:П’ять літніх салатів для легкої вечері

Якщо ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl + Enter, щоб повідомити про це редакцію
#Слов’янськ #Дружківка #новини #рецепти десертів #літні десерти #що приготувати
0,0
Оцініть першим
Авторизуйтесь, щоб оцінити
Авторизуйтесь, щоб оцінити
live comments feed...