13:24, 2 серпня 2020 р.
Літні легкі десерти. П’ять рецептів
Ми продовжуємо радити вам страви, які легко готувати влітку.
Минулого разу ми вже розповідали про ранкові літні сендвічі та про салати. У цей раз приділимо увагу десертам.
Сирний мус з черешнею
Інгредієнти:
- шоколад – 50 г;
- цукрова пудра – 25 г;
- желатин – 12 г;
- ванільний цукор – 15 г;
- кисломолочний сир – 200 г;
- черешня – 150 г.
Спосіб приготування:
Желатин замочуємо в 8 столових ложках холодної води і залишаємо на 15 хвилин, щоб набряк.
Виймаємо з черешень кісточки.
Сир збиваємо міксером до однорідної повітряної маси. Додаємо до сиру цукрову пудру, ванільний цукор і збиваємо ще раз.
Ставимо посуд з желатином на дуже маленький вогонь і нагріваємо до повного розчинення, але ні в якому разі не кип’ятимо. Розчинений желатин вливаємо в сирну масу. Туди ж додаємо черешню.
Розкладаємо по формах і прибираємо в холодильник на кілька годин.
Готовий мус виймаємо з форми, прикрашаємо шоколадом і цілими ягодами.
Ягідний чізкейк без випічки
Інгрідієнти:
- 200 г печива (можна взяти класичні крекери)
- ½ чашки смажених горіхів (мигдаль, кеш'ю, фундук — на вибір)
- ⅓ ч. л. солі
- ⅓ чашки рослинної олії (кокосова, мигдальна і т. д.)
- 250 г вершкового сиру з низьким вмістом жиру
- 2 чашки нежирного грецького йогурту
- ⅔ чашки коричневого цукру (можна замінити медом або стевією)
- 1 ч. л. лимонної цедри
- 1 ст. л. лимонного соку
- 5 чашок свіжих ягід (малина, чорниця, ожина і так далі)
Спосіб приготування:
За допомогою блендера подрібнюємо печиво з горіхами і сіллю до стану дрібного помелу. Додайте рослинну олію. Перекладіть тісто в змащену олією форму для випічки, сформувавши руками рівномірну кірку майбутнього чізкейку.
Потім у блендері збийте вершковий сир, йогурт, коричневий цукор, лимонну цедру і сік лимона до однорідного стану буквально 1 хвилину. Викладіть сирну суміш на кірку, обережно розподіливши її рівним шаром по периметру форми.
Накрийте все це кришкою і відправте застигати в холодильнику мінімум на 2 години, а краще — на ніч. Коли чізкейк буде готовий, прикрасьте його зверху свіжими ягодами і розріжте на однакові прямокутні батончики.
Літній ягідний пудінг
Інгредієнти:
½ чашки червоної смородини
½ чашки малини
½ чашки ожини
1 / 3 чашки цукру
2 ст. ложки коньяку
2 ст. ложки полуничного або малинового варення
2 смуги лимонної цедри
½ чашки нарізаної полуниці
білий хліб
Спосіб приготування:
Заздалегідь приготуйте форми для маленьких кексів, застеліть їх кулінарною плівкою так, щоб краї визирали з формочок на 3 см.
Покладіть в невелику каструлю малину, смородину, ожину, цукор, чорну смородину, варення і терту лимонну цедру. Налийте трохи води, доведіть ягоди до кипіння в каструлі. Зменшить вогонь і варіть 2 хвилини, поки ягоди випустять свої соки, але все ще утримають форму. Зняти з вогню, перемішати з полуницею і охолодити до кімнатної температури.
Дієтичний сирний пиріг з ягодами
Інгрідієнти:
Сир кисломолочний 300 г
Ягоди 200 г
Яйця 1 шт.
Манка 2 ст. л.
Сода 0,5 ч. л.
Сметана 1 ст. л.
Мед за смаком
Спосіб приготування:
- Змішуємо в глибокій посудині сир з манкою, яйцем, содою. Висипаємо промиті ягоди.
- Викладаємо сирну масу в формочку для запікання. Розігріваємо духовку до 180 градусів.
- Відправляємо сирний пиріг в духовку на півгодини.
Мафіни з чорницею
Інгрідієнти:
Борошно
Масло
Розпушувач
Яйця
Молоко
Чорниця
Сповіб приготування:
- Розігрійте духовку до 210 градусів. Змастіть маслом 12 формочок для мафінів.
- Просійте борошно і розпушувач у велику миску. Перемішайте з цукром.
- Вмішайте розм’якшене масло, злегка збиті яйця і молоко. Все добре перемішайте, але не міксером.
- Додайте чорницю і акуратно перемішайте. Ложкою викладіть тісто в формочки і печіть 20 хвилин до золотистого кольору. Охолодіть, не виймаючи.
Якщо ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl + Enter, щоб повідомити про це редакцію
Останні новини
5 освітніх проєктів від ЄС: можливості для молоді та дорослих у воєнний час
Партнерський матеріал
11:00
23:53
27 листопада
23:19
25 листопада
08:02
25 листопада
21:23
22 листопада
live comments feed...