• Головна
  • П’ять літніх салатів для легкої вечері
16:29, 25 липня 2020 р.

П’ять літніх салатів для легкої вечері

П’ять літніх салатів для легкої вечері

Літо - це та пора, коли особливо не хочеться наїдатися важкою їжею на ніч. Саме тому ми вирішили підкинути вам декілька варіантів легеньких салатів.

Ми вже писали про сендиічі, які можна зробити для сніданку.

Читайте: 5 сендвічів для літнього сніданку

На цей раз підбірка салатів для тих, хто не знає, що приготуваті на вечерю. Деяки з них будуть екстравагантні, деякі - зовсім звичайні. Обирайте собі за смаком.

1. Салат з полуницями і овочами гриль

П’ять літніх салатів для легкої вечері, фото-1

Майже впевнені, що такий салат ви ще не куштували, але поки не пройшов сезон полуниць, спробуйте.

Це рецепт від відомого українського кулінара Євгена Клопотенка.

Інгрідієнти:

  • 200 г Полуниця
  • 2 шт. Томат
  • 1 шт. Кабачок
  • 3 гілочки М'ята
  • 1 ст. л. Оливкова олія ( і додатково для смаження )
  • по вкусу Сіль

Покроковий рецепт:

1.Кабачок для літнього салату поріжте кільцями, томати поріжте невеликими шматочками.

2. Обсмажте овочі на пательні гриль або відкритому грилі протягом 2-3 хвилин. Посоліть за смаком.

3. Полуниці помийте і видаліть хвостики. З

4.мішайте в салатнику полуниці з овочами, додайте подрібнені листя м'яти і оливкову олію.

2. Салат з сьомгою

П’ять літніх салатів для легкої вечері, фото-2

Інгрідієнти:

  • 150 г листя салату
  • 1 помідор
  • 1 огірок
  • 250 г філе сьомги
  • 20 г діжонської гірчиці
  • 20 г меду
  • 20 г соєвого соусу
  • оливкова олія за смаком
  • сіль, перець за смаком

Покроковий рецепт:

  1. Порвіть листя салату, наріжте огірок і помідор. Змішайте у глибокій мисці.
  2. Змішайте соєвий соус, гірчицю і мед. Якщо потрібно, додайте в суміш сіль.
  3. Наріжте філе сьомги шматочками. Обсмажте в невеликій кількості оливкової олії. Перенесіть шматочки риби в місткість з помідорами і огірками.
  4. Заправте все медово-гірчичним соусом. Додайте перець.
  5. Обов’язково приготуйте хоча б один із варіантів – і ви більше не смажитимете картоплю і не готуватимете майонезні закуски.

3. Салат з куркою і соєвим соусом

П’ять літніх салатів для легкої вечері, фото-3

Інгредієнти:

  • 1 помідор
  • 1 огірок
  • 200 г курячої грудки
  • 1 ст. л. соєвого соусу
  • 100 г листя салату
  • 1 зуб. часнику
  • оливкова олія за смаком
  • сіль, перець за смаком

Покроковий рецепт:

  1. Щоб приготувати легкий дієтичний салат на вечерю, наріжте м’ясо невеликими шматочками. Замаринуйте його в соєвому соусі та часнику на 20 хвилин. Потім обсмажте в олії до золотистої скоринки.
  2. Помийте листя салату, порвіть його руками. Пересипте в глибоку миску.
  3. Наріжте огірок і помідор та пересипте в місткість до салату.
  4. Заправте все олією, сіллю і перцем.

4. Літній салат з базиліком

П’ять літніх салатів для легкої вечері, фото-4

Інгредієнти:

  • Базилік (великий пучок зеленого базиліка) - 1 пуч.
  • Цибуля червона (можна взяти білу салатну або звичайний ріпчасту) - 0.5 шт
  • Лимон - 1 шт
  • Помідор - 4 шт
  • Фета (можна взяти бринзу) - 150 г
  • Сіль за смаком
  • Оливкова олія - ​​за смаком
  • Перець чорний - за смаком

Покроковий рецепт:

1. Спочатку замарінуем цибулю: наріжемо її тонкими півкільцями, посолити трохи і видавити сік половини лимона. Перемішаємо, трохи подавимо, накриємо тарілку і залишимо на 10 хвилин.
2. Базилік помити, обірвати листочки, присолити їх, додати трохи соку лимона і збризнути оливковим маслом.
3. Подрібнимо блендером базилік, але не повністю, щоб трохи відчувалися листочки.
4. Додаємо нарізані помідори, фету, мариновану цибулю з соком лимона, в якому вона маринувалася.
5. Якщо хочете можна додати огірки або перець болгарський. Виловлюємо сік з лимона, що залишився, заправляємо оливковою олією, перемішуємо і подаємо до столу.
Дуже смачно з шматком свіжого хліба, м'ясом або з будь-яким гарніром. 

5. Салат з цитрусовими і сиром фета

П’ять літніх салатів для легкої вечері, фото-5

Інгрідієнти:

  • 1 шт. Грейпфрут
  • 1 шт. Апельсин
  • 3 шт. Мандарин
  • 1/2 шт. Лимон
  • 200 г Сир Фета
  • 150 г Рукола
  • 1 ч. л. Чорний кунжут
  • 2 ст. л. Оливкова олія
  • за смаком Сіль та перець

Покроковий рецепт:

1. Всі цитрусові добре промийте і очистіть від шкірки.

2. У апельсинів, грейпфрутів і лимонів виріжте м'якоть, видаляючи білі плівки, які можуть дати салату непотрібну гіркоту.

3. Поріжте цитрусові великими шматочками.

4. Сир фета поріжте кубиками, листя руколи промийте і дайте воді стекти.

5. У салатник викладіть листя руколи, цитрусові і сир фета.

6. Трохи перемішайте, заправте оливковою олією, посоліть, поперчіть за смаком і посипте насінням чорного кунжуту.

Якщо ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl + Enter, щоб повідомити про це редакцію
#Слов’янськ #Дружківка #новини #салати #літні салати #що їсти влітку
0,0
Оцініть першим
Авторизуйтесь, щоб оцінити
Авторизуйтесь, щоб оцінити
live comments feed...