LifeStyle
11:24, 5 квітня 2020 р.
П’ять корисних сніданків на кожен день
LifeStyle
Продовжуємо тему здорового харчування під час карантину.
Ми вже писати поради про те, як не потовстішали під час сидіння вдома на карантині. Окремі пункти стосувалися балансу в харчуванні та раціону. Тепер зупинимось на їжі трохи докладніше. А оскільки сфера велика, зосередимось на сніданках.
Отже, пропонуємо декілька корисних сніданків, які буде не важно приготувати.
Каша не «швидкого» приготування
Для дійсно корисної каші потрібен час. Справа у тому, що каші «швидкого» приготування засвоюються швидко, але це призводить до зростання рівня цукру в крові. У відповідь на це організм виробляє інсулін, а його високий рівень призводить до багатьох проблем.
Каша може бути не тільки вівсяна (хоча вона універсальна), але й рисова з молоком, пшонична з горіхами та тиквою, манна. Додавайте ягоди, шматочки фруктів, трохи меду. Головне – доварити, а не подавати у напівсирому вигляді.
Бутерброд без ковбаси
Так, це можливо. Замість ковбаси краще відварити курячу грудку або запекти її в духовці без олії та майонезу, а потім нарізати шматочками. Вийде за такою ж ціною, що й палка ковбаси. До м’яса можна додати зелень, свіжий огірок. Але хліб повинен бути цільнозерновим, а не просто «паралоновим» батоном.
Омлет
Омлет зі збитих яєць (з молоком чи без) можна приготувати в духовці або просто на сковорідці. Туди, як-то кажуть, додають усе, що є в холодильнику: залишки зелені, цибулю, сир, гриби, перець.
Якщо не омлет, то просто відваріть яйця чи підсмажте. Дієтологи вже давно їх реабілітували. Тому люди з нормальним рівнем холестерину можуть раз на тиждень дозволити собі яєчню на сніданок.
Салат з овочів
Оскільки вже настала тепла пора року, то є можливість безперешкодно готувати салат зі свіжих овочів. Ну або ж можна зробити страву із запечених в духовці овочів. До них добре додати попередньо відварене м’ясо чи нежирну рибу – окремо чи запекти разом.
Сир та його похідні
Нежирний сир із шматочками фруктів, сухофруктів чи ягід – це смачно і добре втамовує голод. Якщо є міксер чи блендер, то приготуйте справжню сиркову масу. Це краще, ніж в магазині, бо тут ви точно знаєте, з чого воно приготовано.
Солоденьке
Коли є зайвий час, то витратьте його на млинці, панкейки, оладки. Ці солодощі не обов’язково готувати з білої муки. Її можна замінити гречаною, рисовою, кукурудзяною мукою, морквою, гарбузом. Рецептів існує безліч, але для цих смаколиків не потрібні якісь спеціальні інгредієнти, котрі складно дістати.
До усіх названих тут страв гарним додатком буде зварена із мелених зерен кава, чай з лимоном, трав'яний збір чи компот.
Якщо ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl + Enter, щоб повідомити про це редакцію
Останні новини
22:27
Вчора
5 освітніх проєктів від ЄС: можливості для молоді та дорослих у воєнний час
Партнерський матеріал
11:00
Вчора
23:53
27 листопада
23:19
25 листопада
ТОП новини
live comments feed...