Для тих, хто вважає за краще запастися на зиму різними консервами, буде корисно знати, що не всі продукти з «засіків» можуть бути корисні. На цьому був зробив акцент президентом Асоціації дієтологів України.
Певну загрозу для організму представляють саме інгредієнти, з яких складається консервуюча речовина. Наприклад, їх надлишок в консервах. Так, дієтолог вважає, що шкода являє цукор, так як консервація з фруктів і ягід так званого «кондитерського виробу».
Ще однією «білою смертю» з консервів є сіль. Чим більше її в соліннях, тим гірше для організму людини. Адже натрій-хлор сприяє підвищеному тиску і сприяє ризику виникнення інфаркту та інсульту.
Щоб запаси на зиму були більш нейтральні для бажаючих застосувати їх, президент Асоціації дієтологів України пропонує використовувати сушку або заморозку продуктів під час заготовок запасів.