Щоб улюблена чашка кави стала ще корисніше, його потрібно правильно готувати. Сприятливого ефекту можна допитися спеціями. Відзначимо, що напій, який відфільтрований за допомогою паперового фільтра буде таким же приємним і корисним, а нефільтрований - підвищує у кофемана в крові холестерин. Від останнього краще відмовитися або звести вживання такого напою до мінімуму.
Цікаво поєднання кави з лимоном. При цьому можна готувати каву з цедрою і з лимонним соком. Міцний ароматний напій з цитрусовим дає організму дві порції антиоксидантів, що позначається на підвищенні імунітету організму. Також такий напій містить:
- цинк;
- мідь;
- залізо;
- вітаміни з групи В;
- вітаміни з групи С.
Чому у людини, яка вживає таку каву з лимоном, виробляються імуноглобуліни (захист організму від вірусів), підвищується пам'ять, покращується працездатність і концентрація. також можна приготувати каву з імбиром.
Антиоксидантів в такому напої теж предостатньо. Вони працюють також, як і в випадку з лимоном. Також таку каву з імбиром відмінно підійде для пробудження вранці. Щоб приготувати таку каву, потрібно в чашку з напоєм додати меленого імбиру і навіть покласти в чашку скибочку кореня свіжого рослини. Але пити такий напій потрібно не відразу, а почекати хвилин 5. Щоб кава настоявся.