В Міністерстві охорони здоров'я попередили про небезпеку прострочених продуктів

Особливу небезпеку в жарку пору представляють:

  • прострочені газовані напої;
  • спиртне з «великим градусом»;
  • холодне вино.

Справа в тому, що в «газовану воду» додається багато консервантів і ароматизаторів. Ці речовини під впливом прямих сонячних променів розкладаються на абсолютно не корисні для організму елементи. Медики з МОЗ навіть порівнюють результати цих фотохімічних реакцій з «біологічною зброєю».

А ще в улюблених багатьма дорослими і, практично всіма, дітьми «газуваннях» може розвиватися небезвредна флора у вигляді різних грибків. Та й наявність фосфорної кислоти для утримання вуглекислого газу в напоях не сприяє збереженню емалі зубів.

Що ж стосується спиртного в «гарячі годинник», то коктейлі за участю горілки, джин і самбуки можуть сильно вдарити по серцево-судинній системі з усіма витікаючими наслідками. Також не рекомендують лікарі зловживати холодним вином. Цей напій зневоднює організм і зовсім не сприяє вгамування спраги.

https://dnl.dn.ua/news