Літні легкі десерти. П’ять рецептів

Ми продовжуємо радити вам страви, які легко готувати влітку.

Минулого разу ми вже розповідали про ранкові літні сендвічі та про салати. У цей раз приділимо увагу десертам.

Сирний мус з черешнею

Інгредієнти:

  • шоколад – 50 г;
  • цукрова пудра – 25 г;
  • желатин – 12 г;
  • ванільний цукор – 15 г;
  • кисломолочний сир – 200 г;
  • черешня – 150 г.

Спосіб приготування:

Желатин замочуємо в 8 столових ложках холодної води і залишаємо на 15 хвилин, щоб набряк.

Виймаємо з черешень кісточки.

Сир збиваємо міксером до однорідної повітряної маси. Додаємо до сиру цукрову пудру, ванільний цукор і збиваємо ще раз.

Ставимо посуд з желатином на дуже маленький вогонь і нагріваємо до повного розчинення, але ні в якому разі не кип’ятимо. Розчинений желатин вливаємо в сирну масу. Туди ж додаємо черешню.

Розкладаємо по формах і прибираємо в холодильник на кілька годин.

Готовий мус виймаємо з форми, прикрашаємо шоколадом і цілими ягодами.

Ягідний чізкейк без випічки

Інгрідієнти:

  • 200 г печива (можна взяти класичні крекери)
  • ½ чашки смажених горіхів (мигдаль, кеш'ю, фундук — на вибір)
  • ⅓ ч. л. солі
  • ⅓ чашки рослинної олії (кокосова, мигдальна і т. д.)
  • 250 г вершкового сиру з низьким вмістом жиру
  • 2 чашки нежирного грецького йогурту
  • ⅔ чашки коричневого цукру (можна замінити медом або стевією)
  • 1 ч. л. лимонної цедри
  • 1 ст. л. лимонного соку
  • 5 чашок свіжих ягід (малина, чорниця, ожина і так далі)

Спосіб приготування:

За допомогою блендера подрібнюємо печиво з горіхами і сіллю до стану дрібного помелу. Додайте рослинну олію. Перекладіть тісто в змащену олією форму для випічки, сформувавши руками рівномірну кірку майбутнього чізкейку.

Потім у блендері збийте вершковий сир, йогурт, коричневий цукор, лимонну цедру і сік лимона до однорідного стану буквально 1 хвилину. Викладіть сирну суміш на кірку, обережно розподіливши її рівним шаром по периметру форми.

Накрийте все це кришкою і відправте застигати в холодильнику мінімум на 2 години, а краще — на ніч. Коли чізкейк буде готовий, прикрасьте його зверху свіжими ягодами і розріжте на однакові прямокутні батончики.

Літній ягідний пудінг

Інгредієнти:
½ чашки червоної смородини
½ чашки малини
½ чашки ожини
1 / 3 чашки цукру
2 ст. ложки коньяку
2 ст. ложки полуничного або малинового варення
2 смуги лимонної цедри
½ чашки нарізаної полуниці
білий хліб

Спосіб приготування:

Заздалегідь приготуйте форми для маленьких кексів, застеліть їх кулінарною плівкою так, щоб краї визирали з формочок на 3 см.

Покладіть в невелику каструлю малину, смородину, ожину, цукор, чорну смородину, варення і терту лимонну цедру. Налийте трохи води, доведіть ягоди до кипіння в каструлі. Зменшить вогонь і варіть 2 хвилини, поки ягоди випустять свої соки, але все ще утримають форму. Зняти з вогню, перемішати з полуницею і охолодити до кімнатної температури.

Дієтичний сирний пиріг з ягодами

Інгрідієнти:

Сир кисломолочний 300 г
Ягоди 200 г
Яйця 1 шт.
Манка 2 ст. л.
Сода 0,5 ч. л.
Сметана 1 ст. л.
Мед за смаком

Спосіб приготування:

  1. Змішуємо в глибокій посудині сир з манкою, яйцем, содою. Висипаємо промиті ягоди.
  2. Викладаємо сирну масу  в формочку для запікання. Розігріваємо духовку до 180 градусів.
  3. Відправляємо сирний пиріг в духовку на півгодини.

Мафіни з чорницею

Інгрідієнти:

Борошно
Масло
Розпушувач
Яйця
Молоко
Чорниця

Сповіб приготування:

  1. Розігрійте духовку до 210 градусів. Змастіть маслом 12 формочок для мафінів.
  2. Просійте борошно і розпушувач у велику миску. Перемішайте з цукром.
  3. Вмішайте розм’якшене масло, злегка збиті яйця і молоко. Все добре перемішайте, але не міксером.
  4. Додайте чорницю і акуратно перемішайте. Ложкою викладіть тісто в формочки і печіть 20 хвилин до золотистого кольору. Охолодіть, не виймаючи.

Читайте:П’ять літніх салатів для легкої вечері