Літо - це та пора, коли особливо не хочеться наїдатися важкою їжею на ніч. Саме тому ми вирішили підкинути вам декілька варіантів легеньких салатів.
Ми вже писали про сендиічі, які можна зробити для сніданку.
Читайте: 5 сендвічів для літнього сніданку
На цей раз підбірка салатів для тих, хто не знає, що приготуваті на вечерю. Деяки з них будуть екстравагантні, деякі - зовсім звичайні. Обирайте собі за смаком.
1. Салат з полуницями і овочами гриль
Майже впевнені, що такий салат ви ще не куштували, але поки не пройшов сезон полуниць, спробуйте.
Це рецепт від відомого українського кулінара Євгена Клопотенка.
Інгрідієнти:
- 200 г Полуниця
- 2 шт. Томат
- 1 шт. Кабачок
- 3 гілочки М'ята
- 1 ст. л. Оливкова олія ( і додатково для смаження )
- по вкусу Сіль
Покроковий рецепт:
1.Кабачок для літнього салату поріжте кільцями, томати поріжте невеликими шматочками.
2. Обсмажте овочі на пательні гриль або відкритому грилі протягом 2-3 хвилин. Посоліть за смаком.
3. Полуниці помийте і видаліть хвостики. З
4.мішайте в салатнику полуниці з овочами, додайте подрібнені листя м'яти і оливкову олію.
2. Салат з сьомгою
Інгредієнти:
- Базилік (великий пучок зеленого базиліка) - 1 пуч.
- Цибуля червона (можна взяти білу салатну або звичайний ріпчасту) - 0.5 шт
- Лимон - 1 шт
- Помідор - 4 шт
- Фета (можна взяти бринзу) - 150 г
- Сіль за смаком
- Оливкова олія - за смаком
- Перець чорний - за смаком
Покроковий рецепт:
1. Спочатку замарінуем цибулю: наріжемо її тонкими півкільцями, посолити трохи і видавити сік половини лимона. Перемішаємо, трохи подавимо, накриємо тарілку і залишимо на 10 хвилин.
2. Базилік помити, обірвати листочки, присолити їх, додати трохи соку лимона і збризнути оливковим маслом.
3. Подрібнимо блендером базилік, але не повністю, щоб трохи відчувалися листочки.
4. Додаємо нарізані помідори, фету, мариновану цибулю з соком лимона, в якому вона маринувалася.
5. Якщо хочете можна додати огірки або перець болгарський. Виловлюємо сік з лимона, що залишився, заправляємо оливковою олією, перемішуємо і подаємо до столу.
Дуже смачно з шматком свіжого хліба, м'ясом або з будь-яким гарніром.
5. Салат з цитрусовими і сиром фета
Інгрідієнти:
- 1 шт. Грейпфрут
- 1 шт. Апельсин
- 3 шт. Мандарин
- 1/2 шт. Лимон
- 200 г Сир Фета
- 150 г Рукола
- 1 ч. л. Чорний кунжут
- 2 ст. л. Оливкова олія
- за смаком Сіль та перець
Покроковий рецепт:
1. Всі цитрусові добре промийте і очистіть від шкірки.
2. У апельсинів, грейпфрутів і лимонів виріжте м'якоть, видаляючи білі плівки, які можуть дати салату непотрібну гіркоту.
3. Поріжте цитрусові великими шматочками.
4. Сир фета поріжте кубиками, листя руколи промийте і дайте воді стекти.
5. У салатник викладіть листя руколи, цитрусові і сир фета.
6. Трохи перемішайте, заправте оливковою олією, посоліть, поперчіть за смаком і посипте насінням чорного кунжуту.